0553 009 53 09
bilgi@mentepsikoloji.com
Hakkımızda
Uzmanlarımız
Çalışma Alanlarımız
Psikolojik Danışmanlık
Bireysel Danışmanlık
Çocuk Danışmanlığı
Ergen Danışmanlığı
Çift ve Aile Danışmanlığı
Cinsel Terapi
Online Terapi
Psikolojik Testler
Süpervizyon
Pedagojik İçerik Danışmanlığı
Kurumsal Danışmanlık
Yazılarımız
S.S.S
İletişim
Sıkça Sorulan Sorular
Ana Sayfa
Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça Sorulan Sorular
Psikolojik destek nedir?
Bireyin duygusal, davranışsal ve bilişsel sorunlarına çözüm konusunda yardımcı olmayı amaçlayan bir destek hizmetidir.
Ne zaman psikolojik destek almalıyım?
Duygusal, zihinsel ve bedensel durumunuzun etkisiyle; iş, aile ve sosyal hayatınız olumsuz olarak etkilenmeye başladıysa psikolojik destek almanız gerekebilir.
Ne sıklıkla buluşacağız?
Bu durum psikolojik desteğe olan ihtiyacınıza göre değişebilir. Seanslar genellikle haftada bir kez yapılır ama ihtiyacınıza göre bir süre için haftada iki kez de yapılabilir. Oturum sıklığını birlikte konuşup karar vermek daha etkili olacaktır.
Ne kadar sürer?
Her bireyin koşulları kendine özgü olduğu için, net bir süre vermek pek olası değildir. Psikolojik desteğin süresi sizi destek almaya yönelten faktörlere ve kişisel gelişim arzunuza göre farklılık gösterebilmektedir.
Psikolog/Psikolojik Danışman ile konuştuklarımız gizli kalır mı?
Sizin izniniz olmadan anlattıklarınız başka kişilerle paylaşılmaz. Gizlilik, psikolojik desteğin en temel ilkelerinden birisidir.
Neden sadece ilaç almamalıyım?
İlaç sorunların tümünü çözmekte yetersiz kalabilir. Psikolojik destekle problemin kökeni keşfedilerek, iyileşme yönünde kalıcı değişimler sağlanabilir. İlaç kullanmayı gerektiren durumlarda tek başına ilaç kullanmak yerine, psikolojik destekle birlikte ilaç kullanmak tedavi sürecinde daha iyi sonuçlar verir.
Seanslardan en iyi şekilde yararlanmak için ne yapmalıyım?
Seansta ve seans dışında psikolojik desteğe aktif katılımınız kişisel gelişiminize yardımcı olacak, seanslardan verimli şekilde yararlanmanızı kolaylaştıracaktır.
Psikolog ve Psikiyatrist arasındaki fark nedir?
Psikologlar, dört yıllık psikoloji lisans eğitimi alırlar ve sonrasında çeşitli eğitim destekleriyle alanlarında uzmanlaşırlar. Psikiyatristler ise tıp eğitiminin ardından psikiyatri üzerine uzmanlaşırlar.
Psikolog mu, Psikiyatrist mi tercih etmeliyim?
Psikolog ve psikiyatrist iş birliği halinde çalışmaktadır. Destek almaya başladığınızda, psikolog sizin psikiyatriste gitmenizin gerekli olduğunu düşünüyorsa psikiyatriste yönlendirebilir ya da psikiyatrist, psikolojik desteğe ihtiyacınız olduğu düşünüyorsa psikoloğa yönlendirme yapabilir.
Online Terapi nedir?
Psikolojik destek hizmetinin internet üzerinden sunulmasıdır. Dışarıya çıkılmasına fiziksel olarak engel olan kronik bir hastalığınız varsa, bulunduğunuz yerde terapi hizmeti alabileceğiniz profesyoneller yoksa, bulunduğunuz yerde, ana dilinizde terapi alabileceğiniz bir uzman yoksa, yasal olarak sokağa çıkmanız engellendiyse, pandemi gibi durumlarda, yoğun tempolu bir yaşam tarzınız var ve zaman kısıtlılığı yaşıyorsanız online terapilerden yararlanabilirsiniz.
Bize Ulaşın
0553 009 53 09
Randevu Al
KVKK
“Kişisel Verileri Koruma Kanunu”
Aydınlatma metnini okudum onaylıyorum.