Pedagojik İçerik Danışmanlığı

Pedagojik İçerik Danışmanlığı; çocuklar için üretilen, dijital ya da dijital olmayan içeriklerin hangi yaş grubuna daha uygun olduğunu inceleyen bir alandır. Sürekli gelişen ve dijitalleşen dünyamızda, çocuklar için birçok içerik üretilmektedir. Ancak bu içeriklerin, çocuk üzerindeki pozitif ve negatif etkilerini bilmek ya da seçilen içeriğin, çocuğun yaşına uygun olup olmadığını bilmek oldukça güçleşmiştir. 

Kurumumuz Pedagojik İçerik Danışmanlığı hizmeti vermekte olup; içeriklerin yalnızca negatif yanlarını değil, pozitif etkilerini de incelemektedir. Zararlı içerikleri (şiddet, argo, korku, alkol, madde, tütün, kumar, ayrımcılık, cinsel tema ve değerlerin ihlali), riskli içerikleri (kişisel bilgileri talep etme, uygulama için satın alım ve kredi kart bilgileri talepleri, ses ve görüntüye erişim izni talepleri ve çevrimiçi mesajlaşma) ve pozitif içerikleri (pozitif rol model, değer aşılama, okul hayatına destek, eğitime destek, fiziksel gelişime destek, duygusal gelişime destek, zihinsel gelişime destek, sosyal gelişime destek, zengin dil kullanımı, interaktiflik) değerlendirerek; içeriğin hangi yaş grubuna uygun ve hangi yaş grubu için sakıncalı olduğunu belirlemekte ve içeriği detaylı bir şekilde raporlandırmaktadır. 

Kurum olarak incelemesini yaptığımız içerikler; kitap/kitapçık, dergi, broşür, kutu oyunları, sanal uygulama, sanal oyun, senaryo (çizgi film, animasyon film, tiyatro), reklam/dizi/film, TV Programı (yarışma, şov programları) ve kıyafetlerdir.

Kurumsal firmalara Pedagojik İçerik Danışmanlığı hizmeti verilmektedir.

Bize Ulaşın